Technologie en specificaties

De robuuste en handzame één-handscanner Classic iNSight is een eigen ontwikkeling van Classic Imaging. Uitgevonden door Bas Alberts en Ruud Kraan, die eerder voor Pie Medical het veterinair gebruik van ultrasoon geluid hebben geïntroduceerd. Die technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de professionele veehouderij. Afgaand op de reacties van gebruikers, deskundigen en onderzoeksinstellingen wereldwijd, lijkt de Classic iNSight inmiddels ook een goede kans te maken om uit te groeien tot een mondiale standaard in veterinaire scantechniek. De “één-handscanner” is inmiddels een begrip en al door verscheidene fabrikanten gekopieerd.

Degelijk en doeltreffend
Foto-14-400x400De Classic iNSight toont zwangerschap vanaf 19 dagen en is aantrekkelijk geprijsd. Op basis van uitgebreide research is hij geheel afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Zo heeft hij een degelijke aluminium behuizing met een goede grip en kan hij met één hand worden bediend doordat er alleen maar een aan/uit- en beeldintensiteit-knop op zit.

 
 
 
 
 

Nederlandse topkwaliteit
Foto-25-200x200Het streven naar lage kosten betekent niet dat er concessies aan de kwaliteit zijn gedaan. De scanner wordt geheel in Nederland geproduceerd, van de aluminium behuizing en de besturingssystemen tot en met de hoogwaardige printplaten en het heldere beeldscherm. Hoge kwaliteit, duurzaamheid en optimaal gebruikersgemak, ook onder zware omstandigheden; dat hebben de ontwikkelaars steeds voor ogen gehouden.

 
 
 

Waterdicht en gebruiksvriendelijk
Foto-10-200x200Het toestel is gemakkelijk met huishoudelijke schoonmaakmiddelen te reinigen en werkt op reguliere AA oplaadbare batterijen, die in een handomdraai kunnen worden vervangen. Het display is van dezelfde harde kunststof als de cockpits van F16-straaljagers. De waterdichtheid van het apparaat werd tijdens vakbeurzen al eens gedemonstreerd door een werkende scanner in een waterreservoir te plaatsen.

 
 
 
 

All-in-one
transducer-200x200De transducer kap, gemaakt van hard kunststof dat ultrasoon geluid goed doorlaat, is bovendien geïntegreerd in het apparaat. Daardoor neemt het gebruikersgemak enorm toe, zeker vergeleken met de concurrerende scanners waar de transducer via een kabel aan het apparaat vast zit. Bij de Classic Imaging scanners is er dan ook geen risico op kabelbreuken.

 
 
 
 
 

Specificaties
Scanfrequentie: 4 MHz
Scandiepte: 15 cm
Scanhoek: 90 graden
Kijkhoek: 150 graden
Power: 2 verwisselbare AA (penlite) batterijen
Bedrijfsduur: ca. 2 uur
Oplaadduur: ca. 4 uur
Behuizing: geanodiseerd aluminium
Afmetingen: 18 x 12 x 4,5 cm
Gewicht: 0,6 kg inclusief 2 batterijen