Expertise in ultrasoundtechnologie

Er bestaan meerdere scanners waarmee je kunt zien of een zeug drachtig is. Deze bestaan echter allemaal uit een redelijk zware displayunit met een externe scankop aan een kabel. Dure en gevoelige apparatuur, waarbij het gebruiksgemak te wensen over laat. Bovendien worden deze scanners vooral gebruikt door dierenartsen en inseminatiebedrijven, met alle besmettingsrisico´s van dien.

Voor twee “veteranen” in de veterinaire wereld was dit reden genoeg om aan een eigen scanner te werken. Bas Alberts (medeoprichter van PieMedical, inmiddels Esaote) en Ruud Kraan (voormalig algemeen directeur van PieMedical) wisten een innovatieve scanner te ontwikkelen die de genoemde nadelen niet alleen van tafel veegt, maar daar ook nog talloze verbeteringen aan toevoegt. De Classic iNSight stelt boeren in staat om zelf te controleren of zeugen drachtig zijn, met minimale kosten en optimaal gebruiksgemak.

100% Nederlands

Niet alleen de ontwikkeling, maar ook de productie en service van de Classic iNSight en de iNSight 2 vindt volledig in Nederland plaats. Daardoor kan hoge kwaliteit worden gegarandeerd, en zijn de lijnen kort als het om service en garantie gaat. Elk onderdeel is (en blijft) leverbaar vanuit ons hoofdkantoor in Zuid-Limburg. En dankzij de moderne communicatiemiddelen kunnen we ook onze klanten in verre oorden bliksemsnel bedienen.