Gebruikerservaringen, media & onderscheidingen

Recent

iNSight in Varkens in Bedrijf

Vakblad Varkens in Bedrijf bezocht de fabriek van de Classic iNSight2, en volgde de productie van aluminium blok tot eindtest.

Lees het volledige artikel hier (PDF download) >>

Reacties van gebruikers
“Ziekte kan je hele bedrijf ruïneren. Wij proberen zoveel mogelijk zelf te doen, ook het dekken. De scanner gebruiken we vanaf de 22e dag na de inseminatie. Het is ideaal; is een zeug drachtig, dan kun je gelijk beren. We hebben 400 zeugen, dat is zo’n beetje de ondergrens voor het terugverdienen van deze scanner. We hebben ook gekeken naar andere scanners. Wil je een scanner zoals de KI’s gebruiken, dan ben je twee keer zo duur uit en zit je gelijk vast aan een pittig onderhoudscontract. Goedkopere scanners hebben een aparte sensor aan een kabel, zijn onhandig in gebruik en schijnen veel storingen te vertonen, daarom kozen we voor de Classic iNSight.”
Gerrit Kampert | varkensfokker uit Harskamp
“Wij gebruiken deze scanner al vele jaren. Eerder moest eens per twee weken de veearts komen, nu bepalen we zelf tijdstip en het aantal te controleren zeugen. Ons bedrijf heeft twee locaties met elk 500 zeugen. De scanner wordt in beide stallen gebruikt. Voor ons is daarom een groot voordeel dat hij eenvoudig afwasbaar is; hij kan bij wijze van spreken in een emmer met water worden schoongemaakt. Er is dus geen gevaar voor de ‘insleep’ van ziektes.”

“Het apparaat bevalt gewoonweg super. Ik ben heel tevreden over het gebruik en dan vooral over het bedieningsgemak. Binnen 1 seconde is de zeug gescand. De scanner is waterdicht en kan gewoon onder de kraan afgespoeld worden voor we het meenemen naar ons andere zeugenbedrijf.”

Jeroen Donkers | VOF Donkers Farm, Deurne
“Ons bedrijf telt 3500 zeugen verdeeld over 4 locaties. We gebruiken de Classic iNSight nu al jaren en hij is uitstekend in gebruik. De scantijd is bij ons met de helft afgenomen. We scannen nu vijftig zeugen in een half uur.”

De scanner is gemakkelijk te desinfecteren, er zitten geen draden aan die over je hele lichaam moet dragen en het scherm is helder. Voordat we deze scanner kochten, hebben we eerst acht andere types geprobeerd, maar de Classic iNSight is echt verreweg het beste model dat nu op de markt is.”

Chris Young | Manager van L.C. Lister Farms Ltd in Borobridge, York
“De Classic iNSight is handig en eenvoudig te gebruiken, een erg goed apparaat. Het belangrijkste voordeel vind ik dat je maar één hand nodig hebt, de andere heb je dan vrij om voor iets anders te gebruiken.”
Ole Andersen | Deense varkensfokker
Onderscheidingen
MKB Limburg Innovatieprijs
Na een uitgebreid beoordelingstraject won de Classic iNSight deze ondernemersprijs van eigen bodem.
Agromek top rating
Op de Deense vakbeurs Agromek ontving de iNSight met 3 sterren de hoogste waardering voor nieuwe producten.
Best New Product on Show
Tijdens de British Pig and Poultry Fair viel de Classic iNSight in de prijzen als beste nieuwe product.
Prijzen, presentaties en publicaties

iNSight op LIV Hardenberg

Tijdens de LIV in Hardenberg was er veel interesse voor de Classic iNSight2. Met ruim 12 .000 bezoekers was het een drukte van belang, waarbij er gelukkig toch voldoende tijd overbleef om de vele geïnteresseerden naar behoren te woord te staan. De degelijkheid die elke keer werd getoond door de Classic iNSight2 krachtig tegen de aluminium palen van de stand te slaan liet de geïnteresseerden, evenals de buurman standhouder overigens, steeds behoorlijk schrikken. De toehoorders stonden versteld dat de scanner dat overleefde, maar het toont aan dat een ongelukje waarbij de scanner tegen een stang van de box slaat geen enkel probleem is. De Classic iNSight2 is er op gebouwd dat het er in een stal niet altijd even zachtzinnig toe kan gaan.

Ook de scanner die drie dagen lang onder water heeft staan draaien trok iedere keer weer de aandacht. Voor een waterdichte scanner is dat echter geen enkel probleem en hij is dan ook weer na afloop van de beurs gewoon in het demonstratie circuit ingezet.

iNSight op VIV

Op de VIV Europe in Utrecht was plaats ingeruimd voor de Classic iNSight in de PIT stop, Pig Innovation Theatre, een apart deel van de beurs waar een select aantal noviteiten werden gepresenteerd.

Classic Imaging wint MKB Limburg Innovatieprijs

Classic Imaging won de MKB Limburg Innovatieprijs. Deze prijs is in het leven geroepen door MKB Limburg in samenwerking met de regionale omroep L1. Aan de uitroeping ging een heel traject vooraf, waaronder een gesprek met een jury die alle bedrijfskundige zaken en ontwikkelingen onder de loep namen. De jury stond onder voorzitterschap van Jef Pleumeekers, algemeen directeur van SenterNovem, het innovatie-agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Pleumeekers: “Classic Imaging heeft niet alleen een veelbelovend innovatief nieuw product ontwikkeld, maar valt ook op door een uniek innovatief ondernemingsconcept en door een slimme marketing-strategie waarmee het zijn intrede op de wereldmarkt heeft weten te bewerkstelligen.”

Ruud Kraan, directeur marketing & sales, is heel blij met de prijzen. “Het is toch een erkenning van onze visie: een eenvoudig scanner speciaal voor de varkensboer, zonder onnodige franje, die bestand is tegen de omstandigheden in de varkensstal”. “De iNSight is niet reparatiegevoelig. Het is aanzetten en scannen maar. Geen kabels die kunnen breken en je spoelt hem gewoon onder de kraan af. Het apparaat mag dan misschien niet de goedkoopste zijn in de aanschaf, maar dat verdient zich heel snel terug. Dat hebben de vakorganisaties ook gezien, vandaar de erkenningen die we nu krijgen.”